En spännande bransch

Vi använder oss alla av fantastiska tekniska innovationer varje dag. Sociala plattformar hjälper oss att kommunicera med vänner och familj både i närhet och i hela världen. Teknik kan hjälpa oss att övervinna svårigheter i vardagen genom att stötta oss där vi själva brister. Spel underhåller oss och utvecklar våra färdigheter. Teknikbranschen är en spännande miljö där det finns möjlighet att jobba med såväl lösningar på globala problem, utveckla underhållningsbranschen till exempel genom spelindustrin, utveckla vården, eller den grundläggande tekniska utvecklingen.

En unik skola

SSIS är en gymnasieskola i Kista, ett av världens ledande IT-områden. Här finns vi sedan 2013 för att ha nära till spännande samarbetspartners, som IBM, Ericsson, TCS, Intel, Microsoft, FutureGames, Stockholms universitet och KTH. Här bedriver vi utbildning baserad på Teknikprogrammet med inriktningarna Informations- och medieteknik, och Teknikvetenskap. Vi har uppdraget från Stockholms stad att utforska möjligheterna att samarbeta mellan skola, näringsliv och universitet.

Samarbetsföretag

Teknik utvecklas i samarbete

Våra partners ger oss möjlighet till en mängd olika studiebesök, föreläsningar, workshops och projekt med insyn i den otroliga bredd av yrken som finns inom Teknik- och IT-branschen. Utbildningarna är utformad i samråd med våra partners för att förse dig med de kompetenser som behövs för ett studie- och yrkesliv inom en global och föränderlig bransch.

Studiemiljö

SSIS är en liten skola i ett stort sammanhang. Vi ligger i NOD-huset i Kista som invigdes 2014, och som är byggt för att vara en modern mötesplats för utbildning, forskning, företag och entreprenörer. Skollokalerna är utformade för öppenhet och synlighet, samtidigt som du befinner dig i en miljö bland universitetsstudenter, etablerade företag och start-ups, som kommer att sitta bredvid dig i lunchrestaurangen där du väljer bland samma tre rätter som vanliga kunder. I skolan har vi hög tillgång till teknik och hög kompetens för att stötta och utmana dig i dina studier. Med bara fyra parallellklasser kan vi se till så att alla elever hörs.

Drömmar

Under dina studier får du insyn i vilka krav och möjligheter som finns både i näringsliv och universitet. Vare sig du drömmer om att bli ingenjör, programmerare, interaktionsdesigner, spelutvecklare eller projektledare, så kommer SSIS ge dig en bra grund att stå på.